Oci, hostaleria i passaport COVID

El Tribunal Suprem avala la mesura d’exigir que s’ensenyi el «passaport covid» per a accedir als establiments

Oci, hostaleria i passaport COVID

El Tribunal Suprem (TS) ha autoritzat l’obligació d’exhibir el «passaport covid» en determinats locals d’oci i restauració de Galícia, en considerar que aquesta mesura, establerta per la Xunta, és idònia, necessària i proporcionada.

El TS ve a corregir el criteri que havia mantingut el Tribunal Superior de Justícia de Galícia, que havia rebutjat la mesura perquè entenia que no era idònia ni necessària, ja que no impedeix el contagi del virus ni s’ha demostrat que aplicar-la sigui eficaç.

Aquest tribunal entén que el dret a la protecció de dades no resulta limitat per la mesura i que els drets fonamentals a la igualtat i a la intimitat són de menor importància quan s’enfronten al dret a la vida, a la integritat física i a la protecció de la salut, que defensen l’interès general de la població de sobreviure a la pandèmia. El benefici que proporciona la mesura, respecte a la reducció significativa dels contagis en aquest tipus de locals, és molt superior al sacrifici que comporta l’exigència de presentar la documentació per a accedir a aquests llocs, sense que s’albiri en aquest moment cap mesura més adequada per a salvaguardar la vida i la salut de la ciutadania.

Tot això amb la consideració que la mesura no s’implanta de manera indiscriminada a tot Galicia, sinó en determinats municipis, en funció dels diversos nivells de restricció segons la gravetat de la incidència de la covid-19.

Aquesta qüestió és una de les diferències fonamentals amb la mesura similar que recentment s’ha adoptat a Andalusia i que va ser rebutjada pel mateix TS, atès que s’estenia al conjunt del territori andalús de manera general i es volia que fos aplicable a tota la població i a tots els municipis, independentment de la taxa d’incidència del virus i sense vinculació a la situació sanitària i l’evolució d’aquesta.

 

Resoldrem els dubtes que pugueu tenir sobre les mesures que les autoritats han adoptat o poden adoptar durant la pandèmia i defensarem els vostres drets i interessos si resulten afectats.

 

 

Subscriu-te

Subscriu-te a nostra newsletter

Si vols estar informat de les últimes novetats en l'àmbit jurídic, subscriu-te a nostra newsletter.

Subscriu-te